SAOB
Svenska Akademiens ordbok
publicerad: 1953  
PETIT-CHOU pet1iʃω4 l. pe1t-, äv. -ʃɯ4, r.; best. -n, äv. -en; pl. -er l. petits-choux pet1iʃω4 osv.
Ordformer
(petit-chou (petit chou) 1883 osv. petit-choux 18851895. petits-choux (petits choux), pl. 1822 osv. pettisiu 1733)
Etymologi
[av fr. petit-chou (pl. petits-choux), av petit, liten (se PETIT, sbst.2), o. chou, kålhuvud]
kok. ett slags bakelse (av en kokt smet av vatten, smör o. ev. socker, vari mjöl o. ägg m. m. efter kokningen iröres) i form av en bulle, ofta försedd med fyllning av vispgrädde, sylt l. dyl., vattenbakelse. Egerin Kokb. 294 (1733). Högstedt KokB 557 (1920).
Spoiler title
Spoiler content